Доживотен затвор за 19-годишен - изнасилил, убил и ограбил своя съседка

Крими

23-03-2022, 18:05

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тялото на жертвата било намерено на 7 май 2021 година

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Силистра 19-годишният Ф.Р. от с. Скала, привлечен към наказателна отговорност за грабеж, придружен с убийство, и за изнасилване на жертвата беше признат за виновен. Окръжен съд – Силистра се произнесе с осъдителни присъди и по двете обвинения, като за престъплението по чл. 199, ал.2, т.2, предложение първо, във връзка с чл.198, ал.1 от НК той получи наказание доживотен затвор, а за престъплението по чл. 152, ал.4, т.4 във връзка с ал.1, т.2, предложение първо от НК – „лишаване от свобода“ за срок от 18 години. На основание чл. 23 от НК Ф.Р. ще търпи по – тежката от двете присъди, а именно доживотен затвор.

Мъжът ограбил и убил по изключително жесток начин 51-годишна жена, негова съседка от село Скала. Освен това осъществил с нея полов акт без нейното съгласие, употребявайки сила, като деянието представлява особено тежък случай.

Тялото на жертвата било намерено на 7 май 2021 година, в помещение на дома й. Тя имала общо 24 прободно - порезни рани в областта на гърдите, лява ръка и гърба. Установено е, че смъртта й настъпила вследствие на остра кръвозагуба. От резултатите на съдебно – медицинската експертиза станало ясно също, че жената била изнасилена.

При огледа на местопроизшествието е констатирано, че в спалнята на жертвата има множество разхвърляни дрехи и вещи, празни дамски чанти и портмоне. Установени са липси на пари и златни накити. Автомобилът на й също бил отнет. Отнетите вещи били на обща стойност 6325 лева и 60 евро.

В хода на разследването станало категорично ясно, че извършител на тежкото деяние е съселянин на убитата – Ф.Р. на 19 години. Той бил познат на органите на реда и, въпреки възрастта си, имал други криминални прояви и бил вече осъждан. Младият мъж имал начално образование и бил без постоянна работа и източник на доходи.

След като бил задържан в съседно село, той направил самопризнания и бил привлечен към наказателна отговорност за извършеното от него престъпление, за което в закона се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.