Няма да има безплатна синя зона за украински автомобили във Варна

Мисия Варна

24-03-2022, 17:39

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Седем участъка от републиканската пътна мрежа край града остават освободени от винетни такси, но общинската администрация ще превежда ежегодно средства на АПИ за поддръжката им

Община Варна ще продължи да плаща на Агенция „Пътна инфраструктура“ за поддръжката на пътищата без винетки край Варна. Седем участъка от републиканската пътна мрежа край града остават освободени от винетни такси, но общинската администрация ще превежда ежегодно средства на държавната агенция. Поддръжката на платната за движение на варненските пътни отсечки ще струва 337 830 лв. за една календарна година. Това стана ясно по време на днешното заседание на комисията по финанси и бюджет към Варненския общински съвет. 

След дълга дискусия съветниците не се съгласиха Община Варна да осигури допълнително финансиране по проект за строителство на социални жилища за хора в неравностойно положение. Предложението бе за отпускане на близо 441 700 лв. с ДДС за изграждане на пилотна конструкция на 10 еднофамилни, едноетажни жилищни сгради в ж.к. „Владислав Варненчик“.

Съветниците не одобриха и искането автомобили с украинска регистрация да паркират безплатно в синя зона. Изразено бе мнението, че условията за ползване на зоната трябва да са еднакви за всички в града.