Военноморският музей откри годишната си изложба

Мисия Варна

31-03-2022, 17:26

Снимка:

Военноморски музей - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Експозицията, в която са представени лични вещи, документи, фотографии, униформи, оръжие, както и произведения на изобразителното изкуство може да се разгледа до 21 април

Традиционната годишна изложба на Военноморския музей „По пътя към морската история” днес беше официално открита. Присъстваха голяма част от дарителите, на които бяха връчени свидетелства. Специална благодарност към тях отправи директорът на музея д-р Мариана Кръстева.

Броят на даренията за фонда на музея през отминалата година са повече от 300, а в изложбата са показани 116 от новите експонати. Дарителите са от България и от чужбина. Тези, които успяха да присъстват изказаха своята признателност към Военноморския музей за това, че съхранява и опазва историческото наследство за поколенията.

На откриването присъстваха зам.-началникът на щаба на ВМС по операциите капитан I ранг Ваньо Мусински, командирът на Военноморска база – Варна капитан I ранг Николай Николов, командирът на 18-и дивизион капитан I ранг Даниел Тодоров.

Емоциите си не успя да скрие снахата на адмирал Иван Вариклечков Надя Вариклечкова, която присъства на първото експониране на личния му пистолет.

Експозицията, в която са представени лични вещи, документи, фотографии, униформи, оръжие, както и произведения на изобразителното изкуство може да се разгледа до 21 април.