5263 пътника посрещнаха на летище Варна в края на март

Туризъм

03-04-2022, 08:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Карантинирани са 300 от тях

5263 пътника са пристигнали на Летище Варна в периода от 25 до 31 март. Връчени са 300 предписания за поставяне под 10-дневна карантина на лица пристигащи на територията на България.

1055 пътника са представили отрицателни резултати от РСR и антигенни тестове за COVID-19. 292 разполагали с документ за преболедуване. 3360 пътника са представили документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19.

За отчетният период са пристигнали 255 деца под 12 годишна възраст. 1 пътник е преминал транзитно през територията на България.

През изминалата седмица служители на отдел Държавен здравен контрол са извършили проверки в 74 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената извънредна епидемична обстановка. Проверени са детска градина и здравни кабинети, училище, заведения за обществено хранене, търговски обекти, оптики, магазини за хранителни стоки, бензиностанции и др.

През периода са обработени и са изготвени отговори на множество жалби, сигнали и запитвания, постъпили в инспекцията.

Съставен е един акт за административно нарушение.

Служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направили проверки в лечебни заведения за болнична медицинска помощ и аптеки. Всички документи по постъпилите преписки за регистрация и пререгистрация на ЛЗИБП са окомплектовани, описани, заверени, сканирани и изпратени в ИА „МН”.