Немски и английски инвеститори проявявали интерес към хотели по родното Черноморие

Туризъм

06-04-2022, 10:00

Снимка:

Снимка:TravelNews

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Има повишен интерес и от страна на строители към хотели в рамките на града, които се преустройват на апартаменти с цел продажба, отбелязва собственик на агенция за недвижими имоти във Варна

Кризата с пандемията, огромната инфлация и високите сметки за ток удариха сериозно по родния бизнес, а сред най-засегнатите са хотелиерите. Несигурността принуди много собственици на хотели да затворят и да пуснат своите обекти за продажба.

"За разлика от София и другите големи градове, във Варна и близките курортни комплекси "Св. Св. Константин и Елена" и "Златни пясъци" няма хотели, които да се продават", каза в интервю за "Радио Варна" Калоян Балинов, собственик на агенция за недвижими имоти.

"Преди началото на сезона, никой хотелиер няма да пусне обекта си за продажба. Това може да се случи след края на летния сезон, когато хотелиерите ще си направят равносметка дали могат да продължат" каза още Балинов, който е разговарял с хотелиери от "Златни пясъци".

Според Калоян Балинов, в момента се наблюдава засилено търсене на хотели по родното Черноморие.

"Има запитвания за хотели на първа линия в курорта "Златни пясъци", както от инвеститори от София, така и от чужди държави като Германия и Великобритания", разкри Балинов.

"Има повишен интерес от страна на строители към хотели в рамките на града, които се преустройват на апартаменти с цел продажба", обясни експерта и даде пример с бивш хотел в центъра на Варна, който се намира под общината, който е бил закупен с цел реконструкция.

Калоян Балинов отрече информацията, че руски граждани продават спешно своите ваканционни имоти на много ниски цени.

"Действително има руснаци, които искат да се върнат в родината си и продават своите имоти, но не и при неотложност или на цени под пазарната им стойност", коментира Балинов.

По думите на експерта, заради инфлацията и поскъпването на строителните материали, цените на имотите ще продължат да се повишават.

"Скъпите материали "обират" печалбата на строителите, които масово се отказват да продават на зелено", обясни още Калоян Балинов.