На 200 метра от кораба Царевна се водели бойни действия

Мисия Варна

06-04-2022, 10:36

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В момента, в който стане ясно, че нашите моряци могат да бъдат изведени, ще бъдат, но трябва да сме абсолютни сигурни, че това е безопасно, отбеляза премиерът Кирил Петков

Българското правителство и службите работят ежечасно и подават информация какво се случва с българските моряци на кораба в Мариопул. Това съобщи премиерът Кирил Петков при откриване на днешното заседание на Министерския съвет, информира БНТ.

"Хората са в добро състояние, имат храна и вода за още 10 дни", съобщи министър-председателят и потвърди, че е разговарял с капитана на кораба.

"Проблемът е, че има 260 метра от кораба до оградата. В тези 260 метра има скривалища, където има бойни действия. И тази сутрин е имало стрелби", каза още Петков. Което по думите му прави това разстояние небезопасно за преминаване.

"Но в момента, в който този коридор стане зелен, дори и временно, и сме сигурни, че нашите моряци могат да бъдат изведени безопасно, веднага имаме пълна организация да бъдат изведени от там. Българското правителство следи този казус приоритетно и сме сложили приоритета на живота и здравето на тези хора над всичко", увери премиерът Петков.