България с две загуби на световните квалификации по футзал във Варна

Спорт

10-04-2022, 10:00

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Предстои среща с аутсайдера Шотландия в понеделник, но лъвовете нямат шанс да продължат напред

България допусна второ поражение и загуби шансове да продължи напред в световната квалификация по футзал в зона Европа. Двубоите в група С от турнира се играят в Двореца на културата и спорта във Варна от 8 до 11 април. 

След поражението с 0:2 срещу Косово на старта, преди минути България отстъпи и на фаворита Армения с 0:3. Двата отбора със сигурност продължават напред към основната фаза на класирането. В понеделник трикольорите ще гонят първата си победа в турнира срещу отбора на Шотландия. 

До момента Косово и Армения са с по 6 точки в актива си, но лидер с по-добра голова разлика е Армения след разгромния си успех с 11:0 срещу Шотландия на старта. Днес Армения с петима бразилци в състава си демонстрира класа и срещу България, а точни за успеха бяха Карвальо още в 18-ата секунда, Милконян - в 18-ата минута и Саносян секунди преди края на мача. 

В понеделник - 11 април, са последните срещи от турнира в група С от предварителната фаза на световната квалификация по футзал в зона Европа, която се играе във Варна. От 17:30 часа ще премерят сили лидерите от Косово и Армения, а от 20 часа започва двубоят между България и Шотландия.