Пътят за Златни пясъци бе затворен от протестиращи

Мисия Варна

10-04-2022, 12:26

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Около 100 жители на местност "Ален Мак" и курортен комплекс "Чайка" изразиха недоволството си от лошата инфраструктура в района

Около 100 жители на местност "Ален Мак" и курортен комплекс "Чайка" излязоха за втори път на протест в рамките на месец. Причина за недоволството е лошата инфраструктура в района.

Протестиращите се събраха в 11.30 часа на отбивката след курортния комплекс "Слънчев ден" и затвориха пътя в посока "Златни пясъци", информира Радио Варна.

Протестиращите пропускат единствено автобусите, а с помощта на полицията, пътуващите към курортите автомобили се отклоняват по долния път. Целта им е хората да видят на какво са подложени при всекидневното си преминаване по улиците в двете местности.

Община Варна предвижда рехабилитация на пътната мрежа в района чрез дългосрочния заем, който ще обезпечи редица инфраструктурни проекти. Въпреки това, жителите на местностите "Ален Мак" и к.к. "Чайка" ще продължат с протестните действия, тъй като не вярват на обещания.

На протеста присъства и депутатът от "Продължаваме промяната" Антон Тонев, който има близки, живеещи в района и е запознат с проблемите. Той обеща на протестиращите да съдейства за тяхното решаване.