Наградиха победителите в конкурсите "Възкресение Христово" и "Бог е любов"

Мисия Варна

18-04-2022, 12:24

Снимка:

ОДК-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Церемониите бяха придружени от богата музикално-артистична програма

С богата музикално-артистична програма преминаха церемониите по връчването на наградите от Общинския конкурс "Възкресение Христово" и областното издание на Националния конкурс "Бог е любов", чийто организатор е ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна. Голямата победителка във "Възкресение Христово" е Виктория Симеонова от ПГТ "Проф. Асен Златаров" - Варна. Деветокласничката бе удостоена със Специалната награда на кмета на Варна - г-н Иван Портних. Жури, председателствано от иконографът Диян Димитров, разгледа и оцени общо 87 творби, разпределени в трите раздела на конкурса. Във "Възкресение Христово" се включиха общо 82 участници от 14 училища, сочат протоколите на организационната комисия. Отличията бяха връчени от г-жа Монка Николова - директор на Общински детски комплекс, гр. Варна и г-жа Радослава Стойкова - учител по изобразително изкуство, член на журито.

Имената на всички отличени от конкурса вижте ТУК.

Малко по-късно своите призове получиха и децата, участвали в областното издание на Националния конкурс "Бог е любов". Там първенците продължават в националната надпревара, която ще излъчи своите победители през м. юни в столицата. Конкурсът "Бог е любов" е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерството на образованието и науката.

В паузите от награждаването на двата конкурса препълнената зала в Младежки дом - Варна бурно аплодира изпълненията на балеринките от балет "Вива денс",  на малките театрали от "Палечко" и "Глобус", деца от народен хор "Българче", школата по пиано и вокален ансамбъл "Звездни струни".

В ролята на водещи влязоха учениците Ивайла Вълканова и Симеон Симеонов.