Балачев: Защо крият връзката между кораба „Царевна“ и областния управител на Варна?!

Мисия Варна

19-04-2022, 12:54

Снимка:

ГЕРБ- Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Депутатът от ГЕРБ-СДС ще внесе утре питане до МВнР какви преговори са водени с руска и украинска страна за евакуацията на екипажа

"Българското правителство начело с премиера Кирил Петков не предприе никакви реални действия за евакуацията на екипажа на кораба „Царевна“.

Причината да не се вземат мерки от началото на войната в Украйна е да не се изгуби собствеността на този кораб, ако остане без екипажа си".

Това обяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев, който ще внесе утре питане до МвНР какви преговори са водени с украинската и руската страна. Според него очевидно е, че собствеността на един плавателен съд стои над грижата за здравето и живота на българските граждани. Защо криеха връзката на кораба „Царевна“ и екипажа му с назначения от „Промяната“ областен управител на Варна Благомир Коцев, попита риторично Балачев и посочи, че мениджмънтът /„Навиборн“/ и менинг агенцията / „Овърсийз Меритайм“/ с управители съответно Даниел Стефанов и Николай Стефанов са свързани с фирмите на фамилия Коцеви. Най-скандалното е, че областният управител Благомир Коцев е все още съдружник или управител в 7 семейни фирми, посочи  адвокат Балачев, показвайки актуални справки от Търговския регистър.  

Законно и морално ли е назначеният областен управител да има участие в търговски дружества?! Не съм изненадан, защото управляващите от „Промяната“ правят непрекъснати и тежки нарушения на Закона, коментира Балачев. Той посочи, че заемайки държавния пост сега, Благомир Коцев не може да излезе от фирмите, поради запориране на дялове в тях, свързано със заеми. Депутатът напомни за международният скандал със заема от Дойче банк, взет от варненската фирма „Ахилеос Маритайм“ и четири малтийски фирми под контрол на Рубин Коцев и сина му Благомир Коцев.

Заради тази афера от банката тогава алармираха световната морска общност: „ За съжаление България не е нормална страна“.

Но не само аферистите, но и приватизаторите си имат областен управител.

По време на Добрин Митев кой купи емблематичния ресторант „Хоризонт“, откъдето в последните години валяха жалбите срещу забраната за автомобили  в Морската градина?! ГЕРБ и Община Варна винаги са искали Морската градина да е място за разходки, пешеходци и велосипеди, припомни Балачев. Тази тема беше удобно употребена от местни политици, като например Стела Николова от ДБ, но сега млъкнаха, защото областният управител има заведение в Морската градина и неговият бизнес има интерес от пътникопотока в нея, каза Балачев.