Председателят на БСП-Стара Загора подаде оставка

Политика

19-04-2022, 15:25

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Мотивите - подмладяване на общинското ръководство с оглед на местните избори

Председателят на старозагорската организация на БСП Валентина Бонева е подала оставка на проведеното снощи заседание на Общинския съвет на партията. Това съобщиха от пресцентъра на БСП в Стара Загора.
„Време е ръководството на организацията ни да се поеме от по-младите ни другари - хора в активна възраст, със своя професионална биография и обществен авторитет. Убедена съм, че старозагорската организация на БСП има много достойни личности, които могат и ще се справят с отговорността да бъдат неин ръководител“, е казала пред съпартийците си Бонева.
„Основният ни акцент е подготовката на местните избори през 2023 г. Готвейки се за този вот е важно новият лидер и екипът му да имат свободата да разгърнат идеите и вижданията си за участието на БСП в местната власт. От своя страна продължавам да работя в организацията и ако мога да съм полезна с опита си – ще го правя във всеки един момент“, е заявила Бонева.

Изборът на нов председател ще се проведе на заседание на общинската конференция на 21 май т.г. Преди това ще се проведат събрания на основните партийни организации за издигане на предложения за председател.

Пред Радио Стара Загора Бонева отрече да има конфликт в местната организация, както и че няма да участва в новите политически проекти, в това число и в партията на бившия служебен премиер Стефан Янев.