Предстоят три големи класирания за детски ясли във Варна

Мисия Варна

29-04-2022, 14:29

Снимка:

Община Варна Пресцентър

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Паралелно с това в 18 детски градини има разкрити и яслени групи

Трите големи класирания за целодневен прием през 2022 година в детските ясли във Варна ще бъдат на 6 юни, 20 юни и 4 юли. Приетите деца ще влизат поетапно от 01.09.2022 г. по предварително изготвен график от директора на съответното детско заведение. През останалите месеци от годината ще се обявяват извънредни класирания при наличие на освободени места, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. 

Има обявено извънредно класиране на 10-ти май с 30 свободни места в детска ясла №9 „Детелина“. В тази връзка електронната система за прием ще бъде затворена за редакции и регистрации на нови заявления от 6-ти май до 10-ти май, включително. От 11-ти май до 13-ти май класираните деца могат да се записват или отказват приема. Малчуганите ще се приемат по предварително изготвен график от директора на детското заведение. 

Повече информация и график на дейностите на адрес: https://newkg.uslugi.io/

Паралелно с това в 18 детски градини има разкрити и яслени групи, които също ще поемат част от децата. Кандидатстването в тях започва от 9-ти май едновременно с приемът в детските градини. Повече информация на адрес: https://dg.uslugi.io/infant