С 3 спектакъла ще зарадва децата Варненският куклен театър тази събота и неделя

Варна Лайф

30-04-2022, 09:04

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

И в двата почивни дни на откритата сцена ще се играе "Приказка за седемте козлета"

Три заглавия от репертоара си за най-малките е приготвил екипът на Държавен куклен театър - Варна за тази събота и неделя. И през двата дни на откритата сцена ще се играе "Приказка за седемте козлета". И в събота, и в неделя са планирани по две представления - от 12:15 и 13:15 часа.

"Мили деца, пролетта дойде, а с нея и очакваните срещи с любими герои в градината на Кукления театър. С вашата безценна помощ ще преобразим познатата ни приказка, за да е щастлив краят й за седемте козлета! Защото в приказната гора всичко е възможно! С песни и игри ще извикаме герои и от други приказки, за да спасим любимите ни седем козлета – очаква Ви незабравимо приключение", обещават от екипа на Кукления театър. Режисьор на спектакъла по приказката на Братя Грим е Вера Стойкова, сценографията е на Адриана Добрева, а музиката в представлението е на Иван Кръстев. В ролите са Боян Стоянов, Веселина Калчева, Галин Гинев, Гергана Господинова, Диана Стайкова, Диана Цолевска, Евгения Василева, Емилия Петкова, Красимир Добрев, Стоян Стоянов,Таня Жекова, Валентин Митев -син, Мария Томова, Иван Шумаров, Теодор Христов.

В събота от 11 часа на закритата сцена ще бъде представен спектакълът "Дядовото дворче".

В Дядовото дворче
ряпа е порасла!
Но !

Преди да поникне,
нека да надникнем…
Какво още има
в дядовато дворче,
зад пъстрото стоборче?
Там ще намерим:
дядо, баба, внуче,
мишка, котка, куче,
още и кокошки,
ярки като брошки,
магаре и крава,
дето мляко дава,
още и овчица,
кротичка душица…
Също и каручка
за малката внучка…
И кладенче бистро
за вода студена…
И ведро за мляко,
сено за обора…

Много песни, смях и умиление – във всяко представление на „Дядовото дворче“!
А милата родна картинка завършва накрая със снимка!

В неделя, отново от 11 часа на закритата сцена ще се излязат "Горските певци".

“Горските певци” е забавен музикален спектакъл с участието на Песнопей – цар на птичите трели, Песнопой – цар на горския покой и любимите на всички: Коко Лисел, Вълчано Павароти, Марко с Поло, Козан Кукузел, Лейди Гарга, Кики Иванова, Етиен Кълви, Меца Сопрана – гласът на Балкана. Гората оживява с песните на горските обитатели – участници в конкурса „Горският певец“. Трепети и вълнения преди всяко изпълнение, оспорвана битка за голямата награда „ Почетната гъба“. Неподкупното жури този път ще бъдат децата. Техните аплодисменти ще отмерва специален пляскомер. В тази надпревара за таланти се включва и Ехото. Кой не иска славата му да се разнася надлъж и нашир?
Смях, забавление и настроение! Истинско музикално приключение!

Песните в спектакъла са на Иван Кръстев и Христо Намлиев, сценография и костюми: Адриана Добрева, перуки: Димитър Аврамов, в ролите: Валентин Митев – син, Веселина Калчева, Даниел Добрев, Диана Стайкова, Емилия Петкова, Красимир Добрев, Таня Жекова.