ГЕРБ/СДС – Варна: Със скалъпена заповед и PR акция областният управител затваря Крайбрежната алея за автомобили

Региони

10-07-2022, 17:16

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

„С огромна изненада научихме, че областният управител на Варна от ПП Благомир Коцев изведнъж се сетил да забрани достъпа на автомобили по част от Крайбрежната алея. Дойдохме, за да дадем кураж на проваленото правителство и министъра им, който щял да участва в нея, и да ги насърчим да изравнят стандартите, да приложат един и същи аршин по отношение на колите на Крайбрежната алея и по отношение на Морската градина. Защото областният управител Благомир Коцев от години води „кръстоносен поход“ срещу усилията на кмета и Община Варна да ограничат движението в Морската градина и  заедно със собствениците на имоти  атакуват  в съда заповедите за спиране на трафика заради частния си интерес”.

Това заяви народният представител от ГЕРБ/СДС – Варна Павел Христов на брифинг  заедно с депутатите Красен Кралев, Бранимир Балачев и Славена Точева. Истината е, че Благомир Коцев е човекът, който години наред брутално атакува всяка заповед на кмета на Варна за забрана на достъпа на коли в Морската градина пред всички съдебни инстанции. Като физическо и юридическо лице, включително и пред Върховния административен съд.

Народните представители от ГЕРБ/СДС –Варна дадоха брифинга пред заведението на фамилия Коцеви в сърцето на Морската градина, където на паркинга в близост до него през 2019 г. едно дете се прости с живота си, прегазено от кола.

Адвокат Бранимир Балачев коментира в детайли юридическата несъстоятелност на заповедта на областния управител на Варна: „Няма да я намерите на сайта на областна администрация. Заповедта не е и за показване, дълбоко се съмнявам, че подписалият Коцев я чел. Задължително трябваше да бъде качена на сайта за обществено обсъждане 30 дни. Дали тази мярка не е избрана в края на управлението на ПП, защото е шумна и PR-ска и с пълното съзнание, че ще остави някой друг да се справя с последиците от правното безумие. Ако искаше да се покаже като радетел на безопасността с пешеходците и чистия въздух, трябваше да започне от неговото заведение. Промяната започва от нас и домовете ни преди да я налагаме принудително на другите“.

„PR-ът е важна част от политическото ежедневие, но не може с PR –акции, които не са подплатени с нищо съществено и със заповеди, писани на крак, да се управлява държава или област и варненци ще го разберат”, каза депутатът Красен Кралев.

Той посочи колко нелепа е заповедта на областния управител по отношение на регулиране на сметопочистване, по отношение на провеждане на спортни и културни събития, които ще трябва да се съгласуват незнайно с кого.„Въпросът е защо областният управител години наред се бори да има коли и паркинги в Морската градина, а само три седмици преди да бъде освободен от длъжност издава заповед, която да създаде проблеми на следващите след него. Тотално объркване и хаос“, коментира Кралев.

Във връзка с твърдения на областния управител, Славена Точева зададе въпроса дали със служебната си карта е зареждал гориво за украински автобуси на 14 април т.г или автомобили на свои съпартийци за учредяване на ПП на 15 април в Пловдив?

През изминалата седмица тя входира питане в НС до премиера и ресорния вицепремиер в оставка какви пари са събрани в дарителската сметка за бежанците, обявена от Коцев, и как са изразходвани. И още един въпрос отправи към Коцев- как управлява Областния съвет за сигурност, след като е без достъп до класифицирана информация според отговора на ДАНС до народните представители от ГЕРБ/СДС –Варна.