Прокуратурата във Варна с досъдебно производство във връзка с тежко ПТП, при което е загинала млада жена, а друга е тежко ранена

Крими

24-04-2023, 12:13

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство по чл. 343, ал. 4, във връзка с ал. 3, буква „Б“, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК по повод тежък пътен инцидент, при който е загинала млада жена, а друга е пострадала тежко. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Варна. Произшествието възникнало около 05:30 часа на 22 април 2023 година в село Бозвелийско. Причините за тежката катастрофа се изясняват.
На място е загинала 22-годишна жителка на град Провадия. Тежко е  пострадало и 18-годишно момиче, които е настанено в болнично заведение с опасност за живота. Водачът на лекия автомобил (18 г.), който има свидетелство за правоуправление от 20 дни, е настанен за лечение с фрактура на ляв лакът и гръден прешлен, няма опасност за живота му.
Направени са тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на младия мъж, очакват се резултати от тях. Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна – прокуратура – Варна.