Над 60 студенти се включиха в кроса на Варненската универсиада

Спорт

24-04-2023, 15:33

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Над 60 студенти от пет висши училища участваха в лекоатлетическия крос, който се проведе в Морската градина. Състезанието е част от Варненската универсиада, организирана от дирекция „Спорт“ към Община Варна.


По регламент дисциплината за мъжете е 2000 метра, а за жени - 1000 метра. Победител в бягането при жените стана Нина Станкова от Медицинския университет, с време 3,22 минути. Сребърния медал грабна студентката от Икономическия университет Наталия Кременска, с време 3,30 минути, а на третото място финишира Нели Николова също от ИУ, с резултат 3,36 минути.


Победителят в дисциплината при мъжете е Валентин Вълканов от Техническия университет, с време от 6,30 минути, след него са Симеон Колев от ВВМУ, а трети е Иван Балев, отново от ВВМУ.


На база на индивидуалните класирания бяха образувани и отборните класирания. При жените на първо място е Икономическият университет, следван от МУ и ВВМУ. При мъжете първи стана Техническият университет, на второ и трето място съответно са ВВМУ и МУ. На всички призьори от състезанията бяха връчени предметни награди, купи и медали.