Портних: В общината няма внесено нито едно предложение за промяна на ОУП за ограничаване на строителството

Мисия Варна

27-04-2023, 09:38

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Общият устройствен план на Варна е приет с решение на Общинския съвет на 4.07.2012 г. с пълно единодушие - с 43 гласа „за”, 0 „против” и 0 „въздържал се”. Сред подкрепилите плана са Ивайло Митковски - настоящ депутат от ДБ, и Костадин Костадинов, днес депутат от Възраждане. Тогава те бяха част от една група -  „Коалиция Синя Варна утре”. Това съобщиха от пресцентъра на община Варна.

Това стана ясно днес от изказване на кмета Иван Портних по време на сесия на Общинския съвет. Той подчерта още, че до момента нито едно предложение за промяна в ОУП не е внесено в Община Варна, свързано с мерки за ограничаване на строителството, включително от критикуващите плана представители на Демократична България и Продължаваме Промяната!

Кметът припомни и друго: „На 17.02.2020 г. общинските съветници от ГЕРБ поканиха колегите си от ДБ на среща по темата за бъдещето на Общия устройствен план. Те обаче не се появиха! До ден днешен не съм чул нито една идея от тях по отношение на този план. Вчера проведохме среща с Камара на архитектите, която премина в много добър тон. Заедно с експертите ще отворим дискусия, която трябва да покаже в каква посока и какво искаме да променим в ОУП. Другото са просто едни голи приказки и политически популизъм“, коментира Иван Портних.