38-годишен турски гражданин, издирван в родината си, остава в ареста по дело за екстрадиция

Крими

16-05-2023, 09:47

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По искане на Окръжна прокуратура – Шумен 38-годишен турски гражданин е задържан под стража по дело за екстрадиция, поискана от властите в Република Турция. Това съобщиха от пресцентъра.

Мъжът е издирван в родината си за трафик и доставка на наркотични вещества в големи количества, както има данни, че е извършител и на други престъпления.
Съдът прецени, че предоставените доказателства от съседната ни страна подкрепят искането на прокурора по делото. Съобрази и това, че престъплението е подсъдно и по българското законодателство, и определи Г.В. да остане в ареста.
За 38-годишния мъж се знае, че е преминал нерегламентирано границата на Република България на неустановено място и без разрешение на граничните власти, като след това се укривал в град Шумен. Той беше задържан през месец април след извършена планирана проверка от служители на ОД на МВР в Шумен, когато предоставил на органите на реда фалшиво свидетелство за управление на МПС и фалшива лична карта, издадени по словенски образец на името на друго лице.
Определението на Окръжен съд – Шумен подлежи на обжалване. Предстои същинското дело за екстрадицията на Г.В. в Република Турция.