ОП "Общински паркинги и синя зона" с призив: Подавайте документи онлайн

Мисия Варна

30-06-2023, 14:25

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

16 245 заявления за локално платено паркиране от физически и юридически лица и за електрически автомобили за „синята зона“ във Варна са подадени за периода от 29.06.2022 г. до 28.06.2023 г. , съобщават от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“.  От тях 3281 са подадени онлайн чрез сайта на ОП „Общински паркинги и синя зона“ - https://www.varnaparking.bg/vpm/, а 13 341 броя в Центъра за административно обслужване на адрес ул. "Александър Рачински" № 29.

От Общинското дружество припомнят, че по-лесният начин е за подаване на документи онлайн в сайта https://www.varnaparking.bg/vpm/. След регистрация се изисква:

- Попълване на заявление;

- Прикачване на файл -  нотариален акт или друг документ, удостоверяващ собствеността на жилищния имот, или договор за наем;

- Прикачване на файл –  регистрационен талон на ППС.

При подаване на заявление в Центъра за административно обслужване се представят следните оригинални документи за справка:

- Лична карта или удостоверение за постоянно или продължително пребиваване;

- Свидетелство за регистрация на ППС, в което адресът, посочен в сектор С 2.3 или С.3, е идентичен с постоянния адрес на собственика на същото ППС;

- Документ, доказващ валидното правно основание за ползване на ППС в случай, че гражданинът не е собственик;

- Нотариален акт за собственост или друг документ за собственост на обособения жилищен имот или договор за наем на обособения жилищен имот.

Разрешение да ползват услугата локално платено паркиране се дава в срок до 15 работни дни, след представяне на необходимите документи.
 
Повече информация тук: https://www.varnaparking.bg/

Телефон за справки: 070 070 352