В Спартак Варна треперят за добър играч

Спорт

07-07-2023, 15:42

Снимка:

Varna utre

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Даниел Начев е получил контузия, която все още не е ясно колко тежка е.

Треньорът на Спартак Варна Валентин Илиев получи кошмарна новина за свой играч. Гласеният за титуляр в средата на терена Даниел Начев почувства болки в крака и пропусна няколко тренировки през седмицата. То ще премие преглед, след който ще стане ясно каква точно е контузията, но състоянието на талантливия полузащитник е притеснително.

Това е втори удар за Илиев, след като на лагера в Трявна Христофор Хубчев получи тежка контузия и ще липсва дълго.

Заради проблема с Начев наставникът на „соколите“ пробва нова схема в учебната игра с дубъла. За първи път това лято Илиев заложи на четирима защитници, вместо тримата, както беше в първите две проверки.

Пред вратаря Георги Георгиев излязоха десния бек Борислав Вукадинов, централните защитници Преслав Петров и Ангел Грънчов и левия бек Велислав Боев. В средата на терена започнаха Георги Мариянов, Румен Руменов и Виктор Митев, а напред бяха изнесени Ивей Ромееш, Ахмед Ахмедов и Евгений Илиев. Участие в проверката не взе Александър Цветков, който стана баща на дъщеричка и с разрешение на треньорския щаб отиде до Плевен, за да сподели щастието със своята съпруга и близки.

След почивката в игра влязоха Хидает Хюсеин, Йохан Н'Зи, Мехмед Сабри и Андриан Георгиев, а Мирослав Георгиев бе част от дубъла на „соколите“.