На 12 юли стартира ремонта на ул. „Подвис“ във Варна

Животът

07-07-2023, 17:55

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ремонтът на ул. "Подвис" ще бъде правен на два етапа. Първият е от ул. "Никола Козлев" до Първа ЕГ. Там трябва да се подмени и остаряла ВиК инфраструктура. Вторият етап е от там до "Христо Смирненски". И двата етапа трябва да приключат до средата на септември.

В сряда - 12 юли, стартира ремонта на ул. "Подвис". Това съобщиха днес и кмета на Варна Иван Портних, и Милен Гочев от "Инжстрой", предаде репортер на Varna24.bg.

Днес стартира асфалтирането на ул. "Св. Климент". До дни ще започнат тези дейности и по улиците "Васил Друмев", и "Тодор Икономов", каза още кметът на Варна, който свика брифинг, за ремонтите па уличната мрежа на града, които, както сме ви информирали, вече изнервят до краен предел жителите на града.

Другата седмица освен ул. "Подвис" ще стартира и ремонта на ул. "Прилеп" от бул. "Васил Левски" до "Христо Смирненски", стана ясно още от брифинга.

Проблемът със забавянето на ремонтите се таи още в далечната 2021 година. Тогава ВиК е трябвало да започне подмяната на водопроводите и канализациите по важни пътни артерии в града. Проектите били стопирани от правителствата на "промените", стана ясно от думите на Портних. Паралелно инфлацията увеличила цените на строителните материали. Така се достига до недостиг на близо 70 милиона лева. Сега държавното дружество тегли заем от близо 30 милиона, но тези пари пак няма да стигнат и проекта ще бъде редуциран наполовина, допълни кметът на Варна.

Ние, като Община, също планирахме тогава стартиране на ремонти, веднага след ВиК. Това също не се случи и причината е в тяхното забавяне. Само като пример ще дам, че ако през 2021 година за улично осветление Общината е заделяла 3,5 милиона лева, сега бюджетът за това перо е 10,5 милиона, каза Портних.

Ремонтът на ул. "Подвис" ще бъде правен на два етапа. Първият е от ул. "Никола Козлев" до Първа ЕГ. Там трябва да се подмени и остаряла ВиК инфраструктура. Вторият етап е от там до "Христо Смирненски". И двата етапа трябва да приключат до средата на септември, увери Милен Гочев.

На ул. "Прилеп", допълни той, трябва да се подменят 2 етернитови тръби и дъждовна канализация. Там проектът ще приключи до края на октомври.

Все още, добави кметът Иван Портних", ВиК все още работи по "Христо Смирненски" и Общината нищо не извършва като ремонтни дейности там.