3 семейства на загинали полицаи от Варна и Бургас ще получат финансова подкрепа

Животът

09-07-2023, 11:26

Снимка:

СФС на МВР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От синдикалната организация на МВР се надяват с кампанията да съберат поне 15 000 лева, с които да подпомогнат четирите деца на свои загинали колеги.

3 семейства на загинали полицаи от Варна и Бургас ще получат финансова подкрепа от Синдикалната федерация на служителите на МВР. Средствата бяха събрани на провелата се вчера във Варна 12-та поред кампания "С обич и подкрепа в памет на бащите герои", съобщи БНТ.

С благотворителната акция ще бъдат подпомогнати 4 деца на загинали полицаи от Варна и Бургас.

Красимир Костов, СФСМВР: Няма кой да им помогне. Държавата не предвижда никакви облаги за семействата на загиналите служители. Единият колега има две дечица и на тях ще помогнем тая година.

Гергана Тодорова: Разбираме колко е трудно за семействата да преживеят такова нещо и въобще да рискуват постоянно и затова искахме да ги подкрепим.

Всеки желаещ можеше да усети какво е да си полицай или пожарникар като облече бронежилетка, сложи каска или се качи на специализиран автомобил.

От синдикалната организация се надяват с кампанията да съберат поне 15 000 лева, с които да подпомогнат четирите деца на свои загинали колеги.