Три варненки са новите световни шампионки по художествена гимнастика за девойки

Спорт

09-07-2023, 12:56

Снимка:

БФХГ - Анна Недкова

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Днес предстоят два от два възможни финала за малките "лъвчета" в последния ден на Световното първенство по художествена гимнастика за девойки в Клуж-Напока (Румъния).

Това са Елвира Краснобаева от КХГ “Грация” с личен треньор Светлана Юриевна, Красимира Иванова - КХГ “Грация” Варна с личен треньор Светлана Юриевна и пом. треньор Виктория Атанасова, Андреа Иванова - СК “ЧАР- ДКС” Варна с личен треньор Деница Христова и гл.треньор Филипа Филипова, съобщи Радио Варна.

Българските състезателки спечелиха два златни медала във втория ден на Световното първенство по художествена гимнастика за девойки в Клуж-Напока (Румъния). Ансамбълът в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова стана шампион в многобоя, а грациите от тима заедно с Елвира Краснобаева и Никол Тодорова взеха и отборната титла.

Ансамбълът Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова изиграха блестящо и двете си композиции и събраха актив от 62.050 точки (31.750 на пет топки и 30.300 на пет въжета). Така възпитаничките на Кристина Илиева и Жанина Иванова взеха златните отличия в многобоя. Това е първа титла в историята за страната ни от шампионата при девойките.

Сребърният медал завоюва Израел с резултат от 61.900 точки, а в с 59.400 на трета позиция е Азербайджан.

Така България се класира и за двата финала на отделните уреди в утрешния финален ден на надпреварата.

Съдия за България в ансамбловата надпревара е Християна Тодорова, която днес беше в панела за артистичност на пет въжета.

Отборът в състав Елвира Краснобаева, Никол Тодорова и ансамбъл девойки са новите абсолютни световни шампионки в отборната надпревара. България събра 181.000 точки и се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Сребърните отличия взе Израел със 180.350, а на трета позиция завършиха домакините от Румъния със 179.100 точки.

Днес предстоят два от два възможни финала за малките "лъвчета" в последния ден на Световното.