ГДБОП разби наркогрупа във Варна, има задържани

Крими

11-07-2023, 10:41

Снимка:

МВР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В хода на действията е разкрито „депо“, където са се съхранявали големи количества наркотични вещества и парични средства.

Специализираната полицейска операция е проведена на територията на Варна. Действията са осъществени на 8 юли от служители на ГДБОП и колегите им от Варна, съобщават от МВР.

В рамките на операцията са задържани шестима участници в организирана престъпна група, занимавала се с придобиване, държане и разпространение на наркотични вещества. Установено е, че задържаните – две жени на 27 и 35 години, и четирима мъже – на 43, 46, 44 и 18 години, са изпълнявали различни функции по осъществяването на разследваната престъпна дейност.

В резултат на предприето разследване двама от групата са засечени в момент на осъществявана между тях сделка с наркотични вещества в автомобил на улица във Варна. При извършеното претърсване на превозното средство в него са открити 10 г наркотично вещество - амфетамин. Останалите четирима техни съучастници били задържани в различни райони на областния град.

В хода на действията е разкрито „депо“, където са се съхранявали големи количества наркотични вещества и парични средства.

Претърсвания са извършени на общо девет адреса на територията на Варна и три автомобила, откъдето са иззети 11 кг суха тревиста маса – марихуана, 2,4 кг кокаин, 440 г метамфетамин, 1 кг амфетамин и 16 таблетки екстази. Иззети са още боеприпаси, мобилни телефони, електронни везни и др. вещи и предмети, имащи отношение към престъпната дейност на групата.

Действията по разследването са извършени в условията на неотложност. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Варна, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354А от НК. В качеството на обвиняеми са привлечени три от лицата. Двама са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, а третият е с взета мярка „парична гаранция.“.