Любо Ганев: На европейското ще изглеждаме по друг начин

Спорт

11-07-2023, 23:30

Снимка:

БФ Волейбол

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той постави цел 1/4-финал за националния ни отбор

Президентът на БФВ Любо Ганев сподели пред медиите при прибирането на мъжкия ни национален отбор от последния турнир от Лигата на нациите в САЩ, че е сигурен, че играта на тима на Европейското ще бъде коренно различна. Ето още какво каза Ганев на летище "София":

"Сега трябва да си починат десетина дена. На 20-и започват мъжете, а жените седмица по-рано и се готвим се за европейските първенства. При мъжете сме домакини във Варна и е много важно преди всичко защото играем пред родна публика. Така че съм сигурен, че там играта ще бъде коренно различна. Цецо Соколов ще се включи в подготовката. Сигурен съм, че ще успеем да направим страхотни мачове и да си върнем малко това самочувствие на победители."

"И пред двата отбора задачата на Европейското е да играем четвъртфинал. Вътрешно ми се иска и да го спечелим този 1/4-финал и да отидем на финалите, но знам, че ще е трудно. При мъжете знаете нашата група каква е - Словения, Украйна... Надявам се да тръгнем с няколко хубави победи и в последния мач със Словения да се реши кой да е първи, защото така ще се реши срещу кого ще играеш на 1/8-финал и съответно след това на 1/4-финал."

"Пламен ще проведе последни разговори с Матей за завръщането му. Това е решение, което треньорът и състезателят трябва да вземат и съответно да го обявят."