Стартира набирането на участници за Варненския младежки фестивал „FunCity+“ 2023

Варна Лайф

13-07-2023, 11:34

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Стартира набирането на участници за 13- тото издание на Варненския младежки фестивал „FunCity+“, който през 2023 г. ще се проведе отново в навечерието на празника на Варна и в контекста на Деня на младежта, съответно на 11 и 12 август.
С идеята за надграждане на миналогодишното издание, фестивалът ще премине под мотото „ Euphoria+“.
И тази година приоритетно място и време за изява ще бъде дадено на местни артисти, спортисти, музиканти, художници, танцьори, творци.
Акцент в провеждането на „FunCity+“ 2023 г. ще бъдат забавни събития и креативни идеи, даващи шанс за изява на млади хора над 15-годишна възраст, които да се включат в различните фестивални направления:
- Музика и танц
- Спорт
- Визуални изкуства
- Стрийт култура
- Рециклиращо изкуство и творческа дейност с хора в неравностойно положение
Поканени за участие са както индивидуални творци, изпълнители, групи и сдружения, така и представители и възпитаници на средни и висши учебни заведения с творчески специалности – хореография, вокално майсторство, дигитален дизайн, архитектура и др.
Акцент в тазгодишното издание в направление „Визулни изкуства” – Арт работилници, ще бъде опазването на природата и работа с арт материали, подлежащи на рециклиране.
Млади индивидуални изпълнители или групи, учебни заведения, НПО, школи и клубове, които работя с младежи, могат да представят своите умения, творения и постижения по атрактивен и забавен начин, като предварително подадат своята заявка за участие до 21 юли 2023 г. на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBQ4IV8D6_4fg3UmPvnHAv28IrD9RUKPlNDxVJ2LSmmV0Gmg/viewform
на e-mail: [email protected]
Организатор на „FunCity+“е Община Варна, дирекция "Образование и младежки дейности".