Служители на НОИ във Варна: Подигравката с труда ни трябва да престане

Животът

14-07-2023, 10:17

Снимка:

Радио Варна/Даниела Стойнова

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Няма млади хора, които искат да постъпят на работа, а заплатите в Осигурителния институт са 1 000 - 1 200 лева, казаха още протестиращите.

Служители на Националния осигурителен институт във Варна още от осем часа сутринта днес излязоха на протест с искане за по-високи заплати. 

Те издигнаха плакати с призиви: "Подигравката с труда ни трябва да престане", "Заплатите ни са по-ниски от пенсиите" и др. Протестиращите са подкрепени от синдикати от КТ "Подкрепа", съобщиха от Радио Варна. 

Обработват се тонове документи, подчертаха служителите, събрали се пред сградата на териториалното поделение на НОИ-Варна. Осем са инспекторите, които обработват документите на 120 хиляди пенсионери. Данните се проверяват документ по документ, ръчно, въпреки че са вкарани в електронната система, подчертаха те. 

Няма млади хора, които искат да постъпят на работа, а заплатите в Осигурителния институт са 1 000 - 1 200 лева, казаха още протестиращите.

КНСБ провежда трета поред за тази седмица протестна акция пред Народното събрание. Тя е под надслов: "За справедливи доходи в Бюджет 2023 и защита на трудовите права на работещите". 

Започнаха срещи на ръководството на КНСБ и на протестиращите с различни парламентарни групи, за да бъдат обсъдени синдикалните искания за ръст на възнагражденията.