Разбиха наркогрупа във Варна, петима са задържани

Крими

15-07-2023, 16:41

Снимка:

МВР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

При предишна операция на ГДБОП на 8 юли за противодействие на разпространението на наркотици във Варна бяха задържани мъж и жена. При операцията беше иззето голямо количество различни наркотични вещества – над 11 килограма марихуана, близо 2,5 килограма кокаин, малко над 1 килограм амфетамин, както и метамфетамин, и 16 таблетки екстази. Иззета е и голяма сума пари – близо 290 000 лева и близо 4000 евро.

Четирима мъже и жена са задържани при спецоперация на антимафиоти за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР). Акцията е проведена от служители на ГДБОП на 13 юли на територията на Варна, Добрич и курорта „Златни пясъци“.

В хода ѝ са извършени арести на четирима мъже - на 41, 44, 38 и 25 години, и 26-годишна жена. При процесуално-следствените действия на три адреса и автомобил са намерени и иззети около 3 килограма суха тревна маса - марихуана, 510 бойни патрона за автомат „Калашников", 6250 евро и 6500 лева в различни купюри, шест мобилни телефона и електронни везни.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Двама от задържаните са привлечени като обвиняеми, като на единия е наложена мярка „задържане под стража" за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а на другия – „парична гаранция" в размер на 2000 лева.

Работата по случая продължава.

БТА припомня, че при предишна операция на ГДБОП на 8 юли за противодействие на разпространението на наркотици във Варна бяха задържани мъж и жена. При операцията беше иззето голямо количество различни наркотични вещества – над 11 килограма марихуана, близо 2,5 килограма кокаин, малко над 1 килограм амфетамин, както и метамфетамин, и 16 таблетки екстази. Иззета е и голяма сума пари – близо 290 000 лева и близо 4000 евро.