56 нови паркинги ще бъдат изградени до края на годината във варненския район „Младост“

Мисия Варна

15-07-2023, 17:37

Снимка:

СайтЪТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Успоредно с това във „Възраждане” ще бъдат изградени 49 стълба за улично осветление и парково осветление по алейната мрежа.

Очаква се до края на тази година във варненския район „Младост“ да бъдат изградени 56 нови паркинги, които ще облекчат значително проблема с паркирането в кварталите. Това коментира за СайтЪТ зам.-кметът на района Бранимир Георгиев. Той посочи, че действително в момента ремонтите, които се извършват в цяла Варна затрудняват движението по улиците и създават дискомфорт, но след приключването им, жителите на морската столица ще видят, че си е заслужавало търпението.

„През миналата година успяхме да завършим няколко много важни обекта, като например благоустрояването на междублоковото пространство в ж.к. „Трошево“, заключено между улиците „Фантазия“, „Хан Кубрат“, „Добрин Василев“. Извършени бяха ремонти и на други улици, но голямата част от обектите останаха за тази година. Причините за това забавяне са комплексни, но най-важното сега е да завършим, това което сме започнали“, каза още Георгиев.

Към момента в район „Младост” се извършват множество ремонтни дейности, като зам.-кметът Георгиев акцентира върху няколко от тях:

„Като шофьор и човек, който силно се интересува къде може да спре с автомобила си ще започна с паркингите. В трети микрорайон на ж.к. „Възраждане”, т.е. територията заключена между ул. „Поп Димитър”, бул. „Цар Освободител” и бул. „Трети март”, в момента се изграждат 24 нови паркинги, които ще бъдат с 632 паркоместа.

Правя важното уточнение, че тези паркинги ще бъдат изградени на места, на които жителите на района спираха доскоро, но това бяха бордюри, открити площи, а нашата цел е да оптимизираме пространството по начин, който да осигурява удобство за водачите, а също така да се разпредели територията така, че да позволява изграждането на по-голям брой места за паркиране”, обясни Георгиев.

Успоредно с това във „Възраждане” ще бъдат изградени 49 стълба за улично осветление и парково осветление по алейната мрежа. Две детски и две спортни площадки ще бъдат основно ремонтирани. До края на годината в района на „Възраждане” ще бъде изградена нова площадка за разхождане на кучета, а така също и два броя фитнеси на открито. Южно от бл. 65 пък ще бъде обособен нов парк за отдих и разходка.

Също до края на годината във втори микрорайон на ж.к. „Младост” – територията заключена между бул. „Сливница”, бул. „Република”, ул. „Хан Севар” и ул. „Вяра” се очаква значително подобрение на инфраструктурата.

В този район ще бъдат изградени 20 нови паркинги с 565 паркоместа. Допълнително ще се монтират 28 стълбове за улично и парково осветление по алейната мрежа. Основно ще бъдат ремонтирани и 3 спортни площадки.

Бранимир Георгиев допълни, че до края на месец юли предстои да започнат ремонтни дейности за благоустрояване на междублоковото пространство в територията заключена между ул. „Г. Пеячевич”, бул. „Владислав Варненчик”, бул. „Васил Левски” и ул. „Родина”.

„В този район се предвижда изграждането на 12 нови паркинги с общо 298 паркоместа, ще се ремонтират детски и спортни площадки, а освен това е предвидено изграждането и на 3 нови къта за отдих.

Убеден съм, че след приключване на ремонтите дейности, район „Младост“ ще има нов, по-добър облик и подобрението на инфраструктурата ще се усети чувствително. Отново искам да поднеса извинение към варненци затова, че в разгара на лятото трябва да преминат през тези ремонти, но в крайна сметка, по-важното е инфраструктурата да бъде ремонтирана“, коментира още зам.-кметът на район „Младост“.