Наглост безкрай в „Аспарухово”: При безплатен паркинг да спреш на пясъка, за да си по-близо до морето!

Животът

16-07-2023, 21:02

Снимка:

СайтЪТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

И метри след като подминем паркиралите на пясъка автомобили се натъкваме и на първите боклуци, които плажуващите са решили, че е по-добре да изхвърлят на пясъка, вместо в коша.

Плажът във варненския кв. „Аспарухово“ е предпочитан от мнозина жители на морската столица, а и не само, по ред причини. Първата е, че плажната ивица е дълга и голяма част от нея е свободна зона, морето не е дълбоко и родителите спокойно оставят децата си да играят в топлата вода, заведенията предлагат хладни напитки на метри от чадърите и шезлонгите, но не последно място – плажът е предпочитан защото предлага безплатно места за паркиране.

И въпреки, че местата за паркиране са много на брой, на метри от плажната ивица и плажуващите с автомобили не трябва да броят секундите до изтичане на Синята зона, някои от тях се възползват не само от безплатните паркоместа, а спират директно на пясъка. Репортер на СайтЪТ се натъкна на не малък брой автомобили, чийто собственици най-нахално са спрели директно на пясъка.

На въпрос: Знаят ли, че не трябва да спират върху пясъка и това е наказуемо – водачите заявяват, че другите места са далеч и ще се налага да вървят поне 200 метра до плажа. Жителите на кв. “Аспарухово” коментират, че събота и неделя подобни картини далеч не са изключение и масово водачите спират колите си на пясъка.

Кметът на район “Аспарухово” Ивайло Маринов коментира, че и това лято посетителите на плажа в “Аспарухово” ще се възползват от безплатен паркинг. Тогава той обясни:.

“От една страна това е добре, но от друга, през лятото се паркира безразборно на плажа и може би трябва да се вземат мерки.

То зависи и от възпитанието на хората, защото не са малко тези, които спират директно на пясъка, други в гората, а сами разбирате, че това никак не е желателно, но си мисля, че постепенно това ще отмине и хората ще разберат, че не е редно да се спира на такива места”, каза с надежда Маринов.

И метри след като подминем паркиралите на пясъка автомобили се натъкваме и на първите боклуци, които плажуващите са решили, че е по-добре да изхвърлят на пясъка, вместо в коша. Попаднахме на традиционните найлонови торбички, памперси, както и изхвърлени мъжки слипове, а дори и чорапи.