ВАС забрани колите в Морската градина

Мисия Варна

17-07-2023, 16:24

Снимка:

Varna utre

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Върховният административен съд отхвърли решението на Административния съд във Варна.

Върховният административен съд се е произнесъл по една от жалбите срещу забраната на автомобили в местността Салтанат в Морската градина във Варна, която беше уважена на първа инстанция. Върховните магистрати допускат предварителното изпълнение на актуализирания Генералния план за организация на движението, който ограничава достъпа на коли в парка, съобщи кметът Иван Портних. 
Срещу плана има подадени още няколко жалби, които бяха уважени от Административния съд във Варна и предстои да бъдат разгледани и от ВАС.

Портних анонсира, че се работи по проекти за разширяване на Крайбрежната алея до местността Евксиноград, както и по свързването на Аспаруховия парк с нос Галата. Това ще създаде нови плажове и ще укрепи брега, допълни кметът. 

След края на летния сезон ще бъде ремонтиран районът около жп гарата. Строителните дейности ще обхваната площада, подлеза и улица „Девня“. На територията на болница „Св. Анна“ ще бъде изграден паркинг за 600 коли, който ще бъде на няколко нива, добави още кметът.