„Сянката“ на плажа във Варна е най-евтина

Туризъм

18-07-2023, 12:17

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От тази година за първи път туристите ще могат да използват приложение, с което да се правят онлайн резервации на чадър и шезлонг. То ще бъде пуснато в четвъртък.

Северното Черноморие е с разумни стойности за чадър и шезлонг, но въпреки това туристите са малко. В курорта „Албена“ шезлонг с чадър е 14 лв. – всеки артикул е по 7 лв. Малко по-скъпо е в курорта "Златни пясъци“ – там всеки артикул е по 12 лв. докато в курорта „Св. св. Константин и Елена“ цената на плажните принадлежности е между 8 и 10 лв. за артикул.

Най-евтино е на плажа във Варна – плаща се по 5 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. Идентични са и цените в Бяла, най-южният град във Варненска област.

„За поредна година цените са без промяна. Във Варна комплекта „чадър и два шезлонга“ е 15 лв., а на „Св. св. Константин и Елена“ цените на артикул са между 8 и 10 лв. Смятам, че на фона на инфлацията, която беше отчетена тази година, тези цени са достъпни. За съжаление обаче не отчитаме голям ръст на туристи от вътрешността на страната“, обяснява пред bTV Андрей Василев, който е представител на концесионера във Варна и на „Св. св. Константин и Елена“.

Според него това лято няма и голям наплив от страна на румънските туристи. Андрей Василев се надява, че картината ще се промени през август, когато хората масови излизат в отпуска. Той обаче отчита, че обедняването на хората и слуха за замърсяването на морската вода са оказали влияние върху туристопотока тази година.  

От тази година за първи път туристите ще могат да използват приложение, с което да се правят онлайн резервации на чадър и шезлонг. То ще бъде пуснато в четвъртък.

„До няколко дни ще го пуснем. Той ще представлява карта на плажовете на Северното и на Южното Черноморие. По този начин ще дадем възможност на потребителите предварително да планира посещението на летните дни на плажа", каза доц. Зорница Йорданова, която е маркетинг мениджър.