Камери ще следят за нерегламентирано изхвърляне на боклуци във Варна

Животът

19-07-2023, 15:19

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предвижда се доставка и монтаж на необходимото оборудване за 17 броя точки за видеонаблюдение на места, на които има риск някой да изхвърли отпадъците си извън правилата.

Общината проучва колко ще ѝ струва система с камери за контрол на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. Това става ясно от обявената процедура за пазарни консултации на сайта на Агенцията за обществени поръчки, научи Moreto.net.

Община Варна планира да възложи изграждане на система за видеонаблюдение, която да следи за замърсявани със смесени битови отпадъци.

Предвижда се доставка и монтаж на необходимото оборудване за 17 броя точки за видеонаблюдение на места, на които има риск някой да изхвърли отпадъците си извън правилата. За всяка точка се залагат по три камери. Системата трябва да бъде изградена така, че да могат да се добавят и нови точки или да се мести техниката на ново място.

Чрез ефективното денонощно наблюдение ще се осъществи контрол ще се противодейства на нерегламентираното изхвърляне на боклуци и създаването на незаконни сметища. Мярката ще помогне за идентифициране и санкциониране на нарушителите.

Избраният изпълнител при последващо обявената обществена поръчка ще трябва да осигури 3 – годишно гаранционно поддържане.

Ценови предложения се събират до 26 юли.