Всички места по държавна поръчка в Икономически университет – Варна са запълнени

Животът

20-07-2023, 10:01

Снимка:

Varna utre

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Най-желаните специалности на ранен прием са: „Дигитални медии и ПР“, „Счетоводство и одит“, „Информатика и компютърни науки“, „Икономика и търговия“ и др.

Приключи записването на новоприетите студенти по държавна поръчка в Икономически университет – Варна. Кандидатстващите за учебната 2023/2024 година във висшето училище са значително повече от определените места. Засилен интерес към предлаганата образователна услуга е регистриран още по време на ранния прием, когато са заети над 50% от квотата за държавна поръчка в образователно-квалификационна степен (ОКС) „бакалавър“.

Най-желаните специалности на ранен прием са: „Дигитални медии и ПР“, „Счетоводство и одит“, „Информатика и компютърни науки“, „Икономика и търговия“ и др.

При основния прием сред най-желаните специалности са: „Маркетинг“, „Международни икономически отношения“, „Финанси“, „Логистика“ и др. В дистанционна форма на обучение най- търсени са специалностите „Икономика и търговия“, „Финанси“ и „Индустриален бизнес и предприемачество“.

Сериозен интерес има и към специалностите с преподаване на английски език „Бизнес и мениджмънт“ и „Международен бизнес“.

За най-предпочитаните специалности се конкурираха по повече от 10 – 12 кандидат-студенти за едно място.

Ръководството на ИУ – Варна работи за максимално удовлетворяване на повишения интерес. Продължава кандидатстването и записването на кандидат-студенти за всички специалности в ОКС „бакалавър“ в платен прием, редовна и дистанционна форма на обучение.