ТУ – Варна прилага специална методика за оценка на капитани на яхти

Животът

21-07-2023, 14:16

Снимка:

ТУ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

ТУ – Варна и Морският квалификационен център (МКЦ) при университета, както и модерната симулационна база и морските експерти и инструктори, за пореден път получиха високо признание от страна на бизнеса, представляван от фирмата Sirius Maritime.

Фирмата, занимаваща се с мениджмънт на яхти и мега яхти, се довери на експертизата на специалистите от МКЦ, за провеждане на проверка на познанията и уменията на гръцки капитан, който предстои да бъде качен на една от яхтите, оперирани от фирмата.

МКЦ създаде специализирана методика за проверка на качествата на такива капитани и морски специалисти. Проведени бяха редица симулации, в които гръцкият капитан показа добри познания, допълнени от инструкторите.

Упражненията се проведоха основно в района на пристанището на Марсилия, което беше специално разработено от морските експерти на МКЦ с техния специализиран софтуер за разработка на пристанища, който е на разположение само на ТУ – Варна.

Самите симулации се наблюдаваха онлайн от чужбина в реално време, след което МКЦ предостави пълен репорт, снимков и филмов материал за корабособственика.

Формата на проверка беше наречена уникална от самия гръцки капитан, който изрази желание за допълнително обучение по азимутални, джет и други системи на по-късен етап.

Тази форма на провеждане и проверка на качествата на кадрите ще продължи и ще се надгражда съгласно спецификата на кадрите и самите фирми, които възлагат подобни задачи.