Изправят пред съда убиеца на 32-годишната Валентина от Варна

Крими

21-07-2023, 16:09

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мъж, обвинен за убийството на приятелката си, извършено по особено мъчителен начин, ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу И.П. (39 г.), обвиняем за убийството на млада жена. Той ще бъдат съден за тежкото престъпление, извършено по особено мъчителен начин за жертвата, с особена жестокост и при условията на домашно насилие – престъпление по чл.116, ал.1, т.6, пр.3-то и пр.4-то и т.6а, във връзка с чл.115 от НК.

Жертвата на престъплението била 32-годишна жена, с която обвиняемият имал връзка в продължение на около 2 години. Двамата употребявали наркотични вещества, често се карали, събирали се и се разделяли. Често словесните им сблъсъци прераствали във физическо насилие от страна на мъжа.

През месец януари 2022 година, след пореден нанесен й побой, жената напуснала дома на мъжа и този път подала жалба. В резултат на това Районен съд – Варна издал заповед за незабавна защита от домашно насилие, като на И.П. било забранено да приближава жената на по-малко от 200 метра за срок от 18 месеца. Въпреки това той и пострадалата продължили да имат контакти и да поддържат връзка, като дори заживели заедно отново.

Отношенията им не се променили, двамата продължили да употребяват наркотици заедно, а в резултат от въздействието им И.П. продължил да упражнява физическо насилие над жената. Тя от своя страна няколко пъти си тръгвала, а след това отново се връщала. Двамата посрещнали заедно 2023 година.

На 1 януари жената посетила своите родители и това бил последния път, в който те я видели. В дните след това семейството и приятели на жертвата правили множество опити да се свържат с нея, но без успех. Бил подаден и сигнал в ОД МВР – Варна за изчезването на младата жена, като незабавно били започнати издирвателни действия, тъй като станало ясно, че тя е в неизвестност от 1 януари.

В хода на работата по случая били събрани достатъчно доказателства за това, че  жената е станала жертва на тежко криминално престъпление. Действията по разследването на случая отвели полицейските служители в дома на И.П. Извършено било претърсване в имота, намиращ се в м-ст „Евксиноград“. Там било намерено тялото на младата жена, скрито в неизползваема септична яма, добре прикрита с растителност.

Назначената съдебно-медицинска експертиза показала, че тя е починала в резултат от тежка гръдна травма, изразяваща се в повърхностно разкъсване на белия дроб и множество фрактури на ребра двустранно. По тялото на жената имало множество травматични увреждания, вероятно получени в резултат от нанесен й побой.

Предстои делото срещу И.П. да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд – Варна. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.