Старши офицер от Морско училище премина в запас

Животът

22-07-2023, 11:27

Снимка:

ВВМУ "Никола Й. Вапцаров"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По време на церемонията, със заповед на министъра на отбраната, полк. Цонев бе награден с почетен знак и грамота.

С военен ритуал за раздяла с бойното знаме зам.-деканът на Факултет „Инженерен“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – полковник проф. д-р Юлиян Цонев, премина в запас. Той има 37 години военна служба, над 23 от които са преминали в Морско училище. Участвал е в над 40 национални и международни конференции. Има обнародвани над 60 доклада, публикации и редица учебници и учебни пособия в областта на информационните технологии. Ръководил е и е бил участник в научноизследователски и научно-приложни проекти.

Бил е ръководител на четирима успешно защитили докторанти, а понастоящем ръководи трима. Участвал е в 4 експертни групи на Националната агенция за оценяване и акредитация за програмна акредитация в професионално направление 5.3 – „Комуникационна и компютърна техника“. Член е на колектива от ВВМУ, спечелил награда „Питагор“ за 2021 г.

По време на церемонията, със заповед на министъра на отбраната, полк. Цонев бе награден с почетен знак и грамота. Наградата бе връчена от командира на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов. От началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, полковник Цонев получи плакет в знак на признателност.