Двама варненски наркодилъри остават в ареста

Крими

25-07-2023, 17:06

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Съдът уважи искания на Окръжна прокуратура – Варна и определи „задържане под стража“ за двама мъже, обвиняеми за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Съдът уважи исканията на Окръжна прокуратура – Варна във връзка с две досъдебни производства и определи „задържане под стража“ за двама мъже от града, привлечени в качеството им на обвиняеми за държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

35-годишният А.Й. бил задържан от органите на МВР на 23 юли 2023 година в хода на проведена специализирана полицейска операция. При извършените процесуални действия в него били намерени и иззети около 18 грама метамфетамин. Установено било, че А.Й. се занимавал с разпространение на наркотични вещества, като това не била първата му такава проява. Към момента на извършване на сегашното деяние той се намирал в изпитателния срок на наложено му от съда наказание за същото престъпление.

Друг варненец, също известен на МВР и осъждан за държане с цел разпространение на наркотици, също бил задържан ден по-рано в хода на специализираната операция по противодействие разпространението на наркотични вещества. В Я.С. били намерени и иззети 35 грама марихуана и 19 грама метамфетамин. 36-годишният мъж бил обвинен за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

Двамата мъже бяха задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне на мерки за неотклонение спрямо тях. Окръжният съд във Варна определи най-тежката такава, а именно „задържане под стража“, и по двете дела. Определенията подлежат на въззивна проверка от Апелативния съд в града.