10 000 лв. гаранция постанови СГП на апелативния прокурор Чавдаров

Крими

31-07-2023, 18:26

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Обвинението е, че на 26.07.2023 г. в град Варна са държани боеприпаси за огнестрелни оръжия в голямо количество (321 броя патрони), без да има за това надлежно разрешение.

Софийска градска прокуратура (СГП) днес предяви постановление за привличане в качеството на обвиняем на административния ръководител на Апелативна прокуратура Варна.

След анализ на събраните към настоящия момент доказателства наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че е извършено престъпление по чл. 339, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК. Конкретно, че на 26.07.2023 г. в град Варна са държани боеприпаси за огнестрелни оръжия в голямо количество (321 броя патрони), без да има за това надлежно разрешение.

Спрямо обвиняемия е постановена мярка за неотклонение  „Гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Разследването по случая продължава, като предстои събиране и проверка на доказателствата.

Софийска градска прокуратура ще осигури точното установяване на всички факти по случая, разкриването на обективната истина и спазването на законите на Република България.

За резултатите обществеността ще бъде своевременно уведомена.

Разследването на СГП срещу Чавдаров е заради подаден от кмета на Варна Иван Портних сигнал в КПКОНПИ, че апелативният прокурор на морската столица му е поискал и после е прибрал подкуп от 20 000 евро, за да „смачка” дело срещу градоначалника.