Министърът на туризма: България и Гърция трябва да развиват и общ туристически продукт

Туризъм

03-08-2023, 15:52

Снимка:

Министерсткво на туризма

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Разработването и сертифицирането на съвместни културни маршрути в рамките на културните маршрути на Съвета на Европа, обменът на опит в областта на образованието и повишаване на квалификацията в областта на туризма, бяха сред основните теми, които обсъдиха министърът на туризма Зарица Динкова и посланникът на Гърция в България Алексиос Либеропулос.

“И България и Гърция работят за развитието и утвърждаването на страните ни като целогодишна дестинация. България се развива много успешно в областта на планинския и СПА туризъм.”, заяви министър Зарица Динкова.

Работи се за подписването на Програма за съвместно действие между Министерството на туризма на България и Министерството на туризма за периода 2024-2026 в рамките на предстоящия 87-ми Международен Солунски Панаир. На тазгодишното издание на Панаира страната ни ще бъде отличена. Предвижда се и организирането на различни тематични панелни дискусии на български експерти в сферата на дигиталната трансформация на туристическата индустрия.

Гърция застава твърдо зад приемането на България в Шенгенското пространство, заяви от своя страна посланникът на Гърция в България Алексиос Либеропулос. "Недопустимо е между две съседни държави-членки на Евросъюза свързаността да е толкова затруднена ."

Очаква се двете страни да организират и първата сесия на българо-гръцката работна група по туризъм в София до края на тази година