Близо 70 000 туристи от Германия очакваме през август у нас

Туризъм

04-08-2023, 13:24

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Години наред именно германците са тези, които откриват и закриват сезоните у нас, напомни туристическото ни аташе в Берлин.

Около 65-70 000 туристи от Германия ще пристигнат през август в България, съобщи Тихомир Патарински - българското аташе по туризъм в Германия, цитиран от БТА. 

Той допълни, че германските туристи имат интерес да комбинират морския с останалите форми на активен туризъм и допълни, че тази тенденция ще става все по-ясно изразена.

Според Патарински германският пазар има потенциал да балансира заетостта у нас в крилата на сезона - април-май и септември-октомври, и по този начин да се реализира т. нар. разширяване на сезона.

Години наред именно германците са тези, които откриват и закриват сезоните у нас, напомни туристическото ни аташе в Берлин. Затова според него активното присъствие на България на този пазар е важно и стратегическо по отношение на заетостта.

Очакванията са ми тази година да имаме съпоставим летен сезон спрямо миналогодишния, като потенциалът за растеж и възстановяване на германския пазар е огромен, посочи още Патарински.