Тежка катастрофа затруднява движението по пътя Варна - Бургас

Крими

06-08-2023, 13:26

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двама души са настанени в болница във Варна, след пътения инцидент.

Движението по път I-9 Варна - Старо Оряхово, преди Старо Оряхово, в област Варна, се осъществява двупосочно в една лента  поради ПТП, съобщават от АПИ.

От КАТ съобщиха,че колона автомобили е преминавала в посока Бургас и преди село Старо Оряхово, един от автомобилите е закачил камък, който е изхвърчал и е счупил предното стъкло на автомобил зад него. Водачката на автомобила е изгубила контрол, навлязла е в насрещното движение и се е блъснала с друг автомобил.

Трафикът се регулира от "Пътна полиция". Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.