Менте алкохол заля кръчми и капанчета по родното море

Туризъм

06-08-2023, 18:02

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Най-коварни са коктейлите, съдържащи няколко вида питиета, тъй като могат да са доста агресивни.

Сякаш като по стара традиция по кръчмите по морето можете най-често да се натъкнете на менте алкохол. Вариантите са редица, но най-често срещаните са разреден алкохол или пък чист спирт, към който са добавени есенции и представяни за водка, уиски или пък ракия, предупреждават вече препатили туристи, алармира kliuki.bg.

Местата, на които се предлага този алкохол, са евтините ол инклузив хотели, капанчета, както и масовите ресторанти. Казано с други думи – почти навсякъде. Често ни бива съобщено, че митничарите са задържали алкохол с неясен произход, който е бил предназначен за консумация по барове и дискотеки.

Най-коварни са коктейлите, съдържащи няколко вида питиета, тъй като могат да са доста агресивни. Бармани разкриват, че именно миксовете от няколко напитки са най-благодатни за пробутване на менте алкохола. Точно в разгара на лятото търговците най-често сипват ментетата в бутилки от скъп алкохол.

При всички случаи обаче вредите за здравето от менте алкохола, са налице. Най-рисковите са т.нар. алкохолни кофи, от които туристите пият с няколко дълги сламки. Клиенти на крайморски капанчета най-често се оплакват, че им сервират алкохол с вкус на ацетон.

Проблемът е, че трудно може да се докаже, че алкохолът е менте. Разреденият алкохол също си остава масова практика.

След ракията най-ментосваното питие е водката. Проблемът е, че имитациите също имат уж редовен бандерол, който би трябвало да гарантира качество.

Експерти припомнят, че основното правило, което трябва да се спазва е да преминете от по-лек към по-твърд алкохол, а не обратно. За да изчислите за колко часа черният ви дроб ще преработи погълнатото количество е нужно да умножите градусите по милилитрите, след което да разделите получения резултат на хиляда.