Летни ремонти се извършват в 23 училища и 17 детски градини

Мисия Варна

07-08-2023, 14:44

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Общата сума на ремонтите дейности е в размер на 1.09 млн. лв., осигурени от бюджетите на съответните учебни заведения и детски градини.

През летните месеци строително-ремонтни дейности се извършват в 23 общински училища и 17 детски градини, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. 

В училищата се извършват текущи ремонти, които включват боядисване на класни стаи и коридори, подмяна на осветителни тела, частична подмяна на паркет и первази, циклене и лакиране на паркет, пребоядисване на санитарни помещения и други. Такива дейности се извършват в ІІІ ОУ "А. Кънчев", ОУ "Захари Стоянов", ОУ "Св. св. Кирил и Методий", ОУ "Св. Кл. Охридски", ОУ "П. Р. Славейков", ОУ "Стоян Михайловски", ОУ "Христо Ботев", ОУ "Христо Смирненски", СУ "Димчо Дебелянов", ІІ СУ Неофит Бозвели, III ПМГ "Акад. М. Попов", ІV ЕГ "Фредерик Жолио - Кюри" и други. В три училища  - ОУ "Васил Априлов", ОУ "Св. Патриарх Евтимий", СУ "Гео Милев" се извършва ремонт на отоплителна инсталация. В СУ "Св. Климент Охридски" се подменя старата дограма с нова PVC дограма. В ОУ "Христо Ботев"  се извършва частичен ремонт на покрив. В професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване се извършва ремонт на оградата към ул. „Флора“ и ремонт на физкултурна площадка.

В седемнадесет общински детски градини също се извършват текущи ремонти: боядисване на занимални, санитарни помещения и коридори. В ДГ 17 "Д-р П. Берон" ще бъде направено преустройство на съществуваща газова инсталация, в ДГ 29 "Звънче" се ремонтират пейките в дворното пространство и се ремонтира козирката. В ДГ 11 "Незабравка" е извършен ремонт на подземна канализация. ДГ 42 "Българче", която има и яслени групи, се полага настилка, пребоядисва се и се подменя парапет на стълбищата и предверията.

Общата сума на ремонтите дейности е в размер на 1.09 млн. лв., осигурени от бюджетите на съответните учебни заведения и детски градини. По информация на директорите, ремонтните дейности ще приключат до началото на учебната година.