Кредитът на ДКС под въпрос заради задължения към общината

Мисия Варна

07-08-2023, 17:54

Снимка:

ДКС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

С парите от кредита, който ще е 18 000 000 лева, управителят на Спортна зала посочва, че ще бъдат изградени нов подземен паркинг, фотоволтаична централа, нова многофункционална зала и шоурум.

Близо 650 000 лв. задължения от местни данъци и такси и такса битови отпадъци, които Дворецът на културата и спорта дължи на община Варна, да отпаднат поради давност, беше предложено днес от общинския съветник Стефан Станев на заседание на ПК „Финанси и бюджет“ към варненския Общински съвет. Очаква се до дни да се предостави становище на адвокат дали това е възможно или не, предаде Радио Варна. 

До предложението се стигна след като управата на Двореца поиска удължаване на отсрочката за плащане на задълженията. Повод за искането е предстоящо усвояване на кредит от ДКС, който общинският съвет одобри със свое решение през декември миналата година. С парите от кредита, който ще е 18 милиона лева, управителят на Спортна зала посочва, че ще бъдат изградени нов подземен паркинг, фотоволтаична централа, нова многофункционална зала и шоурум. Но ако дружеството има публични задължения, каквито се явяват тези към общината, то процедурата по отпускане на банков кредит ще бъде прекратена.