Слаб интерес към обсъждането на проектобюджета на Девня за 2023 г.

Новините

08-08-2023, 16:36

Снимка:

Община Девня

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В новия бюджет като рамка са взети финансовите параметри от бюджет 2022, съобразени с ръста на инфлацията и повишените разходи за издръжка на живота.

Слаб се оказа интересът към обсъждането на проектобюджета на Община Девня за 2023 г. Представителите на бизнеса, неправителствените организации и гражданите не откликнаха на поканата на кмета Свилен Шитов и не се включиха в дебатите за годишната финансовата рамка на общината.

Присъстващите в залата съветници, общински служители и представители на читалището в с. Кипра изслушаха отчета на миналогодишния бюджет, отчетоха, че Община Девня се се справила добре с изпълнението му, и заедно с кмета на града обсъдиха разпределението на средствата за настоящата година.

„В новия бюджет като рамка са взети финансовите параметри от бюджет 2022, съобразени с ръста на инфлацията и повишените разходи за издръжка на живота. Предстои той да бъде внесен за разглеждане от Общинския съвет и, след като бъде гласуван, да го изпълняваме“, коментира кметът на Девня.