Убийство в община Ветрино, задържан е 16-годишен

Крими

09-08-2023, 12:09

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предстои внасянето на искане в съда за постоянното му задържане под стража.

16-годишен е задържан като заподозрян за извършено тежко престъпление, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. Минути преди полунощ на 7 срещу 8 август е постъпил сигнал за  спречкване между младежки компании в село в община Ветрино, при което се намесват роднини на младежите и техни съселяни, в т.ч. и мъж от селото, който ударил девойка. Подаден е сигнал за инцидента и автопатрулен екип на РУ- Провадия незабавно е насочен към мястото. При пристигане за изясняване на детайлите около случая, униформените установяват безжизненото тяло на мъжа, участвал в разпрата, откриват и рана в областта на главата.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия е задържан непълнолетен жител на селото, за когото има данни за съпричастност към извършеното престъпление, допълват от полицията.

Окръжната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност за убийство, извършено по хулигански подбуди, 16-годишното момче, съобщиха от обвинението. Младежът е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор.

Апелативна прокуратура-Варна:

На 7 август 2023 година, малко преди полунощ, в центъра на селото възникнало спречкване между младежки компании. В кавгата били въвлечени и техни по-възрастни роднини. Стигнало се до там, че 31-годишен мъж от селото ударил девойка от една от компаниите, след което напуснал мястото на инцидента.

Малко след полунощ, пред дома на мъжа, участвал в спречкването, било намерено тялото му. 31-годишният мъж имат открита рана на главата.

При проведените незабавни действия по разследване на случилото се, било задържано непълнолетното 16-годишно момче от същото село. Събрани били доказателства за неговата съпричастност към извършеното престъпление. Предстои внасянето на искане в съда за постоянното му задържане под стража.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Изясняват се всички факти и обстоятелства около тежкото криминално деяние. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел.