Новите електробуси трябва да тръгнат от септември във Варна

Мисия Варна

09-08-2023, 12:54

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Комплексно разпределителните устройства (КРУ) са последните елементи, които се чакат от световния производител "Siemens".

До началото на септември трябва да бъде достaвено чаканото електрическо оборудване за подстанциите на енергото, за да тръгнат новите електробуси във Варна. Това съобщи пред Радио Варна Младен Иванов, директор на Общинското предприятие "Паркинги и синя зона".

Комплексно разпределителните устройства (КРУ) са последните елементи, които се чакат от световния производител "Siemens", уточни той. На въпрос дали пускането на новите возила не съвпада с началото на предизборната кампания, той припомни, че самата обществена поръчка е инициирана миналия септември. Получава се забавяне заради провал на възлагането й три пъти заради участници, които не отговарят на условията, обясни той. Договорът със сегашния изпълнител е сключен едва през април, каза още Младенов.

Инсталирани са две зарядни станции, за да се поддържат батериите на автобусите, обясни той.

Младенов коментира още, че не може да се ангажира със срок кога ще бъде пусната Зелената зона, но подчерта, че се работи активно по нея.