Девойките на Варна ДКС - №1 в плажния волейлол за сезона

Спорт

10-08-2023, 18:19

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Финалният турнир от Националната верига при мъжете и жените стартира в четвъртък с квалификации.

Варненските двойки затвърдиха доминацията си и във финалния турнир при подрастващите от Националната верига по плажен волейбол, който се проведе в Бяла. При девойките, най-добрата ни двойка – Ивет Гавраилова от Варна ДКС и Елеонора Гичева не оставиха съмнение в своето превъзходство и записаха четвърта поредна победа през сезона. Във финала те надиграха тандема – Александра Пейчева/ Виктория Арнаудова. Участвалата на ЕП до 22г. – Гичева, бе определена и за най-полезен състезател.

В спора за третото място, другата двойка на Варна ДКС – Ива Кацарска/Жаклин Желязкова, отстъпи на Свилена Стоянова/Маргарита Джангърова.

При юношите отново над всички бяха варненци. Победители станаха - Константин Стойков/Алекс Попов, следвани от Александър Цанев/Ясен Станев и Кристиян Кирчев/Борис Георгиев. За MVP тук бе избран Цанев, а за най-добър блокировач – Стойков.

Призьорите бяха наградени от кмета на Бяла – Пеньо Пенев и Евгени Генов – главен спомоществовател.

Финалният турнир от Националната верига при мъжете и жените стартира в четвъртък с квалификации. В петък са срещите от груповата фаза, в събота 1/8 и 1/4 финали, а в неделя са финалните двубои и официалното награждаване.

Специални гости на надпреварата в Бяла ще бъдат – министъра на младежта и спорта – Димитър Илиев и президента на БФ волейбол – Любомир Ганев.

Всичко най-интересно от финалния турнир ще можете да наблюдавате на живо в събота и неделя от 09:00 до 17:00 часа, единствено в националния спортен канал  b1b.tv.