Прекратиха конкурса за отдаване под наем на ресторанта на Ивайло Маринов

Мисия Варна

11-08-2023, 11:36

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Според общинския съветник Христо Атанасов името му е неправомерно замесено в скандала със спортиста Ивайло Маринов.

Организирането на търг за отдаване под наем на ресторанта на олимпийския шампион Ивайло Маринов, който му е даден за ползване преди 30 години, е прекратено от кмета Иван Портних, стана ясно по време на 36-тото заседание на Общински съвет-Варна.
 
Новината обяви председателят Тодор Балабанов и за нея научиха днес общинските съветници. Според общинския съветник Христо Атанасов името му е неправомерно замесено в скандала със спортиста Ивайло Маринов. Той обясни, че неколкократно е внасял питания /2014, 2016, 2018г. / до кмета за безвъзмездното право на ползване на помещението към СК "Приморски". 
 
Тези питания във времето остават без отговор. Атанасов уточни, че през 1993 г. е сключен договор за съвместна дейност между Община Варна и ЕТ "Олимпийски шампион"-Пенка Христова. Според Христо Атанасов името на Ивайло Маринов не фигурира никъде. Срокът на договора е до 1994г. През 2002 г. въз основа на договора се одобрява искането от Пенка Христова за ползване на помещението от 50 кв. м. До 2010 г. ЕТ "Олимпийски шампион" подава финансови отчети, но след това липсват такива. По думите на Атанасов или обектът не е работил, или е бил стопанисван от друго лице, не от Пенка Христова. Самият Атанасов заяви, че няма представа коя е Пенка Христова.

Припомняме, преди дни приятели на Ивайло Маринов, бивши треньори и състезатели се събраха на мирен протест пред Община Варна, за да защитят правото на олимпийски шампион да запази ресторанта си, който стопанисва 30 години.